bouwlaser kopen doe je bij bouwlasershop
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis*

Privacy statement

Privacy policy

In de webwinkel bouwlasershop.nl nemen privacy zeer serieus en dit geldt natuurlijk ook voor de persoonlijke gegevens van onze nieuwsbrief. bouwlasershop acht een zorgvuldige verwerking en beveiliging van je gegevens.

Bij onze verwerking houdt Bouwlasershop zich aan de eisen die de privacywetgeving AVG stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • Wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacy- en cookieverklaring
  • Wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden
  • Wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist
  • Wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken
  • Wij je recht respecteren om je persoonsgegevens op je aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen

Bouwlasershop is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij je graag uit welke persoonlijke gegevens wij verzamelen en gebruiken en tot welk doel.

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 24-05-2018.

Welke gegevens verwerken wij?
Bij het bezoek van onze website bouwlasershop.nl laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld persoonsgegevens. Deze persoonlijke gegevens kunnen via verschillende kanalen verzameld worden. Middels de nieuwsbrief of bij het aanmaken van account om een bestelling te kunnen afronden.

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Wachtwoord
  • Bedrijfsnaam
  • Betalingsgegevens

De bovenstaande gegevens zijn nodig voor het aanmaken van een account en je bestelling af te ronden en te verzenden.

Wij gebruiken je telefoonnummer niet voor commerciële doeleinden.

Daarnaast verwerken wij:

  • Eventuele persoonsgegevens die je ons toestuurt in een e-mail, contactformulier of overig bericht op welke wijze dan ook
  • Eventuele persoonsgegevens die je vermeldt in een beoordeling van onze webwinkel
  • Eventuele persoonsgegevens die je opgeeft bij een deelname aan een winactie

 

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?
Voor de volgende doeleinden gebruiken wij jouw gegevens:

  • Het aanmaken van een account
  • Het afhandelen van een bestelling (levering, betaling en contact)
  • Het voldoen aan wettelijke verplichtingen
  • Het beantwoorden van vragen en verzoeken over onze producten
  • Het toesturen van een nieuwsbrief met informatie over onze producten of diensten
  • Het plaatsen van jouw reactie op een blogpost
  • Het kunnen aanwijzen van een winnaar van een winactie
  • Het kunnen tonen van jouw beoordeling van onze webwinkel

E-mail en mailinglijsten

MailChimp
Bouwlasershop maakt gebruik van MailChimp. Dit is een derde bedrijf die het e-mail verkeer wat van onze website afkomt verzend en de nieuwsbrieven afhandelt. Dat betekent dat alle nieuwsbrieven die je ontvangt van Bouwlasershop en mogelijke webformulieren worden verzonden door de server van MailChimp. Dit bedrijf zal je naam en e-mailadres dan ook nooit voor eigen of andere doeleinden gebruiken. Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om onderaan iedere mail die je van ons krijgt je af te melden. Bij het afmelden krijg je geen e-mails meer toegestuurd vanuit Bouwlasershop. MailChimp gebruikt ook cookies en bepaalde technologie om inzicht te krijgen of e-mails worden geopend en gelezen door de ontvanger. Alle gegevens worden door MailChimp opgeslagen in een beveiligde omgeving. MailChimp behoudt zich het recht voor om je gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.

Hoelang bewaren wij je gegevens?
Zolang je klant bij ons bent zullen wij je gegevens zorgvuldig bewaren. Kort gezegd komt het hierop neer dat wij een klantprofiel bewaren tot dat je aangeeft niet langer gebruik hiervan wilt maken. Vanwege administratieve verplichtingen dienen persoonsgegevens zoals facturen te bewaren. Op moment van schrijven is dit zeven jaar.

Ontvangers van de gegevens
De door jou verstrekte gegevens worden aan derde partijen doorgegeven indien dit noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten. Daarnaast geeft Bouwlasershop bijvoorbeeld je adresgegevens door aan GLS om je bestelling te kunnen bezorgen. Alle betrokken partijen zijn gebonden aan de privacywetgeving. Je gegevens worden doorgegeven aan de volgende partijen:

Verzenden en logistiek

GLS
Bij iedere bestelling die je bij ons plaats, hebben wij de taak deze bij je te laten bezorgen. De bezorgdienst is GLS. Zij zullen het pakketje uitleveren aan je. Hiervoor hebben wij natuurlijk je adresgegevens nodig voor een correcte uitlevering van je pakketje. Het e-mailadres zal alleen worden gebruikt om je op de hoogte te houden waar en wanneer je het pakketje kunt verwachten. Deze gegevens worden gedeeld met de verzender GLS. Deze adresgegevens zal GLS alleen gebruiken voor het bezorgen van je pakketje. GLS maakt gebruik van onderaannemers en zal je gegevens ook ter beschikking stellen aan deze partijen.

Payment processors

Mollie
In onze webwinkel maken wij gebruiken van de payment van mollie. het grootste gedeelte van de betalingen zal verlopen middels dit platform. Mollie verwerkt gegevens zoals: naam, adresgegevens, woonplaatsgegevens en betalingsgegevens  zoals banknummer- of creditcardnummer. Mollie is PCI-DSS compliant (Payment Card Industy – Data Security Standard), dit betekent dat hun techniek aan strenge eisen voldoet en continue in de gaten wordt gehouden, zodat jou betaalgegevens veilig worden verwerkt. PCI-DSS is een veiligheidsstandaard die voortvloeit uit een samenwerking van de grote creditcardmaatschappijen. Uiteraard hebben zij een VISA registratie. Mollie heeft een licentie en is certificaathouder van Currence, om iDEAL te mogen aanbieden als betaalinstelling. Currence is de beheerder en toezichthouder van iDEAL en draagt zorg voor de licenties en certificaten, onder strenge voorwaarden. Dit houdt in dat Currence nauwlettend in de gaten houdt of aanbieders van iDEAL zich netjes aan de regels houden. De Nederlandsche Bank heeft Mollie een vergunning verleend om op te treden als betaalinstelling. Dit betekent dat Mollie voldoet aan alle gestelde eisen. Deze eisen zijn van toepassing op verschillende zaken zoals veiligheid, techniek en stabiliteit. Door de verkregen vergunning vinden al onze activiteiten plaats onder toezicht van DNB.

Beoordelingen

Feedback Company
Samen met de Feedback Company verzamelen wij reviews. Indien je een review schrijft over Bouwlasershop op de website van de Feedback Compagnie, dan zullen er een aantal verplichte gegevens ingevuld moeten worden. Zoals: je naam (voornaam, tussenvoegsel, achternaam) waardoor je persoonlijk identificeerbaar bent voor jezelf en voor Bouwlasershop waar je een aankoop hebt gedaan. Een (zakelijk) e-mail adres waarop je benaderbaar bent. Het IP-adres waarvandaan je de beoordeling schrijft en als laatste je aankoopgeschiedenis betreffende product(en) die je bij Bouwlasershop.nl hebt aangeschaft. Zodra wij je uitnodigen om een review te plaatsen zullen deze gegevens ook gedeeld worden met de Feedback Company. Alle gegevens worden versleuteld verzonden met http/SSL. Zij zullen niet meer persoonsgegevens vastleggen dan voor de review noodzakelijk is. De Feedback Company gebruikt externe bedrijven voor de technische uitvoering van Feedbackcompany.com en hun diensten. Deze bedrijven zijn verwerker voor de persoonsgegevens waarvan zij de verwerkingsverantwoordelijke zijn en dienen dan ook uitsluitend in overeenstemming met deze instructies te handelen. De verwerkers hebben redelijke technische en organisatorische maatregelen genomen om te voorkomen dat er wordt gehandeld in strijd met de AVG.

Verder zal Bouwlasershop de door jouw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien je hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

Jonger dan 16?

Wanneer je nog geen 16 bent, dan mag je ons alleen persoonsgegevens verstrekken als je daarvoor toestemming hebt gekregen van een van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger die dit privacybeleid hebben gelezen.

Beveiliging
Bouwlasershop neemt passende maatregelen om verlies, verminking of enige andere aantasting van informatie te voorkomen.

Bouwlasershop neemt de volgende beveiligingsmaatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert. (HTTPS/SSL)
  • Wij nemen technische en organisatorische maatregelen om het verlies van gegevens of onrechtmatige verwerking ervan (zoals aanvallen) tegen te gaan. Wij garanderen daarom een passend beveiligingsniveau.
  • Het verzenden van persoonsgegevens per e-mail gebeurt via een beveiligde verbinding.
  • Alle systemen waarin (gevoelige) persoonsgegevens worden verwerkt, zijn voorzien van antivirussoftware en de laatste beveiligings-gerelateerde patches van alle andere belangrijke software, zoals uitgegeven door de leveranciers van deze software.

SSL certificaat

  • De website bouwlasershop.nl is beveiligd met een SSL certificaat!
  • Dat betekent dat alle gegevens zoals klant- en bankgegevens vertrouwelijk behandeld worden d.m.v. een automatische gecodeerde versleuteling.
  • Deze versleuteling wordt gedaan met een zogenaamd SSL certificaat, waarbij SSL staat voor Secure Socket Layer.
  • Hierdoor is het onmogelijk dat iemand deze gegevens kan onderscheppen.
  • SSL zorgt ervoor dat transacties 100% veilig en betrouwbaar verlopen.

Websites van derden
Website van derden die doormiddel van bijvoorbeeld een link aan de website van Bouwlasershop zijn verbonden of gekoppeld, vallen niet onder deze privacy policy en de cookieverklaring. Bouwlasershop kan niet garant staan of deze dergelijke derden partijen op een betrouwbare en verantwoordelijke wijzen omgaan met persoonsgegevens. Ons advies is om de privacy policy van de website te lezen alvorens gebruik te maken van deze website of webwinkel.

Cookies
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door de browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Deze cookies beschadigen je computer niet. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij verzamelen informatie over je surfgedrag en delen deze gegevens met Google. Google kan deze informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier je bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (Adwords) en overige Google-diensten en producten.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en daar rapportages van te krijgen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Het IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Technische cookies (noodzakelijke cookies)
Technische cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn om de website van Bouwlasershop te laten functioneren, om een account aan te maken, om te kunnen inloggen en om fraude met je account te detecteren . Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren.

Overig: cookie control cookies
Deze cookies worden geplaatst om jouw voorkeuren met betrekking tot cookies te onthouden. Deze zijn noodzakelijk om te weten of je wel of geen toestemming geeft voor het opslaan van de volgende cookies op je apparatuur:

  • Google Analytics (statistieken)
  • Cookies van advertentieprogramma’s
  • Social Media cookies

Jouw rechten m.b.t. je persoonsgegevens
Je hebt de volgende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens:

  • Je hebt recht een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van je verwerken
  • Je hebt recht een overzicht, in een gangbaar formaat, opvragen van de gegevens die we van je verwerken (dataportabiliteit)
  • Je hebt recht een verzoek indienen tot correctie of verwijdering van de gegevens wanneer deze onjuist of niet (meer) relevant zijn
  • Je hebt recht een verzoek in te dienen tot beperking van jouw persoonsgegevens.
  • Je hebt recht om, onder bepaalde omstandigheden, bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonlijke gegevens

Wijziging privacy- en cookieverklaring
Bouwlasershop behoudt zich te allen tijde het recht ons privacy beleid te wijzigen. Als het nieuwe privacy beleid gevolgen heeft op de wijze waarop wij reeds informatie verzameld hebben, dan brengen wij je hiervan op de hoogte middels een email. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens onder aan deze privacy- en cookieverklaring.

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je vragen of klachten hebt naar aanleiding van deze privacyverklaring of over de verwerking van je persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via support@bouwlasershop.nl

Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Kom je er met ons niet uit , dan kun je hiervoor rechtstreeks contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Bouwlasershop.nl
De Steenmaat 5B
7783 DE Gramsbergen
support@bouwlasershop.nl

Contactpersoon voor privacyzaken
Dhr. M. Kerkdijk

0